Loading...
Home » Agenda » Woeste Gronden 6#

za 28 september 2013

Woeste Gronden 6#


G.A.N.G. organiseert vanuit Buitenplaats Koningsweg (Koningsweg 23a te Arnhem) – een voormalig militair terrein aan de Noordrand van Arnhem – projecten en activiteiten om het terrein te ontwikkelen tot een culturele enclave. Eén van die activiteiten is Woeste Gronden. Elke laatste zaterdag van de maand biedt Woeste Gronden een bijzonder programma met excursies, beeldende kunst, film en goed eten & drinken.
Dynamic Food | lokaal eten & drinken | café en terras Blitzbar | vanaf 15.30
In de Blitzbar en op het terras kunt u genieten van lokaal eten en drinken. Dynamic Food, het reizend eetcafé, werkt deze Woeste Gronden samen met kok Cees Kemper. Hij plukt speciaal voor Woeste Gronden de eerste paddenstoelen uit de omgeving van Buitenplaats Koningsweg en verwerkt deze tot zéér lokale maaltijdsoepen. Daarnaast houden we de barbecue nog even aan en zijn er broodjes worst verkrijgbaar.
Menu: paddenstoelensoep, pompoensoep, broodje worst en borrelplankjes.
 
Patty Struik | PS - ARCHIEF | M.I.R
Beeldend kunstenaar Patty Struik verzamelt afbeeldingen. Zij heeft een omvangrijk afbeeldingen-archief opgebouwd dat voortdurend uitdijt, geordend en gerubriceerd wordt: het PS ARCHIEF. Dit archief fungeert voor Struik als een levendig gedachten- en ideeënreservoir dat kan worden ingezet zodra daar behoefte aan is. Sinds Patty Struik op FaceBook een selectie uit haar archief deelt, wordt zij voortdurend uitgedaagd méér met het archief te gaan doen. In de M.I.R. worden door Patty Struik vanuit diverse projecties beelden uit haar PS ARCHIEF geprojecteerd op het witte zeildoek zodat de beelden zowel van binnen als van buiten te volgen zijn. De focus van de beelden ligt op kunst, techniek en wetenschappen. 
Curatoren: Alphons ter Avest en Rob Groot Zevert.
 
Simon van Til | The Parallel | De Kleine Kapel 

Simon van Til onderzoekt in zijn werk de nauw verbonden relatie tussen fotografie en werkelijkheid. Het reproduceren van de wereld middels de analoge camera, is in zijn werk niet alleen het middel om een onderwerp vast te leggen, maar is ook het onderwerp van zijn fotografie. Hierin is alles wederkerend. Zijn tentoonstelling ‘The Parallel’ gaat over de omstandigheid van tweeledigheid, ofwel de evenwijdigheid tussen de wereld en de afbeelding van de wereld. Curator: Brieke Drost. 
 
Jeroen Diepenmaat | Portiersloge 
Resonanties, trillingen, geluidsgolven. In het werk van Jeroen Diepenmaat klinkt een fascinatie door voor geluid, waarbij een voorkeur voor vinyl komt bovendrijven. De overgangen tussen beeld en geluid, de wisselwerking tussen beide, geeft hij steeds weer opnieuw vorm in sculpturen, optredens, tekeningen en interactieve werken. Telkens gaat het om de poëtische waarde van beeld en geluid. Maar de liefde voor techniek, de professionele knutseltechniek, dicteert de vorm. Voor de Portiersloge maakt Jeroen Diepenmaat nieuw werk en laat hij bestaand werk zien, waaronder een seizoen uit de serie ‘Every single day’; een reeks getekende portretten van 7’’ singletjes. Jeroen Diepenmaat woont en werk in Deventer. Curator: Mirjam Geelink.
 
Albert van der Weide | Het Gewicht Van Het Bestaan | Guestroom 
Albert Van Der Weide, een kunstenaar met een internationale loopbaan, werkte in september 2013 in de Guestroom. Hij maakte een nieuwe installatie met de titel: Het Gewicht Van Het Bestaan. Zijn bestaan, ons bestaan. De kern van het kunstwerk wordt gevormd door een serie samenhangende tekeningen die gaat over onze fysieke en mentale kracht. De tekeningen zijn opgenomen in een ruimtelijke constructie die gemaakt is van textiel, staaldraad en hout, waarbij ook licht een rol speelt. 
Curatoren: Oscar Lourens  & Jeroen Glas. 


TACAN 2 | kunstenaars & ontwerpers van de Buitenplaats Koningsweg | Gebouw 26 
Op TACAN 2 presenteren 16 kunstenaars en ontwerpers zich die wonen en/of werken op Buitenplaats Koningsweg. In Gebouw 26 zijn hun schilderijen, tekeningen, conceptueel ruimtelijk werk, ceramiek, sculpturen, video, foto's en illustraties te zien: zowel nieuw als bestaand werk. Een mooie kans om kennis te maken met het talent van Buitenplaats Koningsweg. Met: Anke van den Brink, BiOP, Ellen Boersma, Erik Klaassen, Heidi Linck, Hjalmar Riemersma, Jeroen Glas, Jerome Symons, Lys Vosselman, Maartje Kunen, Marry Overtoom, Oscar Lourens, Roeki Symons, Rob Sweere, Sibylle Eimermacher en Sylvia Evers.  
  
Woeste Gronden: gratis entree!