Loading...
Home » Agenda » Ernstig Geschikt 2013

vr 27 sep t/m 13 oktober 2013

Ernstig Geschikt 2013


De beste Fine Art afstudeerders van 2013 volgens G.A.N.G., Circa…dit en Plaatsmaken.

 

Wat kunnen we de komende jaren aan beeldende kunst verwachten?

Om deze vraag te beantwoorden hebben Plaatsmaken, Circa…dit en G.A.N.G alle Nederlandse academies bezocht om de eindexamens Fine Art te bezoeken, met als doel een tentoonstelling samen te stellen met het beste werk. Daarbij bekeek ieder vanuit zijn eigen context het aanbod. Uiteindelijk hebben we een gezamenlijke longlist opgesteld, die na uitvoerig overleg is ingedikt tot een fraaie selectie van negentien beloftevolle jonge talenten. Deze bonte verzameling wordt met veel plezier aan het grote publiek getoond in de tentoonstelling “Ernstig Geschikt! 2013” in Circa…dit in Arnhem. Bijvoorbeeld: schilderijen van diverse slapende mensen in pasteuze verf, bouwsels van een soort van poppenhuizen, zeer veel en zeer luid bijeengeraapte/geplakte spullen, maar ook strenge strakke werken en een heel klein verstild videowerk op koper. Het is werkelijk een fijne dwarsdoorsnede van wat ons betreft de beeldende kunst van morgen. Komt dat zien!

NIEUW!! Ernstig Geschikt Filmprogramma. In samenwerking met Focus Arnhem presenteren we een fantastisch filmprogramma met de beste eindexamenfilms van 2013. Zondag 6 oktober om 16 uur in Focus Arnhem. Entree 7 euro.

Deelnemers tentoonstelling: Astrid Mingels, Sanne Vaassen / MAASTRICHT Jimi Kleinbruinink, Harry Markusse en Christiana van Lammeren /GRONINGEN Lola Bezemer, Alexander Kramer, Kaisa Sööt/ AMSTERDAM Sam Samiee/ ENSCHEDE Maarten Hogendijk, Anan Striker/ ARNHEM Ingmar König, Kim van Erven, Frank Meppelink / UTRECHT Marieke Busser, Jolanda van Nuenen, Jasper van Aarle / DEN BOSCH Benjamin Li/ ROTTERDAM Victor Yudaev/ DEN HAAG

Scouts: Rob Groot Zevert en Marcel Kronenburg voor GANG, Anya Janssen en Fleur Junier voor Plaatsmaken, Jeroen Glas, Sibylle Eimermacher en Annegret Kellner voor Circa…dit.